9 motive pentru care ar trebui sa alegi Quartzul

9  motive pentru care ar trebui sa alegi Quartzul Compozit in locul Granitului pentru blatul tau de bucatarie

20 aprilie 2016

 

Avand la dispozitie o mare varietate de materiale disponibile, poate deveni o adevarata provocare sa iti definesti preferintele in alegerea blatului de bucatarie. Pentru a veni in ajutorul celor care isi doresc sa faca alegerea cea mai potrivita pentru casa lor, noi va oferim in acest articol 9 (noua) motive pentru care merita sa luati in considerare alegerea quartzului compozit in detrimentul granitului, ca si material pentru realizarea blaturilor de bucatarie.

 

1. Costul. Fiecare proprietar are un buget alocat pentru renovarea casei sale. Cu siguranta vrei sa optezi pentru calitatea cea mai buna in acesti bani. Din acest punct de vedere quartzul asigura calitate superioara din multe puncte de vedere - rezistenta la socuri, pete si zgaraieturi, igiena, suprafata cu intretinere facila, care-si mentine luciul timp indelungat - si, poate fi chiar mai ieftin decat multe din variatiile de granit de calitate (import Italia, India, Brazilia etc). Daca bucataria ta este spatioasa si este prevazuta cu multe suprafete ce necesita blat, trebuie sa iei in considerare ca alte materiale fata de quartz, necesita o intretinere speciala ulterioara care poate fi deranjanta si de ce nu, chiar costisitoare. Alegand quartzul compozit, nu va fi nevoie sa faci compromisuri in ceea ce priveste designul sau calitatea pentru a scoate un pret mai bun.

2. Aspectul. Quartzul compozit, spre deosebire de alte materiale, poate fi fabricat cu un aspect controlat, fara variatii majore de tonalitate, textura sau culoare. Modul in care lastrele din quartz sunt produse permite producatorului sa se asigure ca fiecare lastra are exact nuanta, textura si modelul pe care le-ati comandat. De asemenea, nu exista defecte sau venaturi in lastre  care sa conduca la pierderi majorate si implicit la cresterea pretului. Suprafata quartzului isi va pastra aspectul initial indiferent de perioada de folosire, cu o intretinere extrem de facila.

3. Durabilitate. Blaturile din quartz compozit sunt realizate prin combinarea cuartului natural (93-95%) cu lianti, coloranti si elemente de decor in proportie de 5-7%. Aceasta compozitie da nastere unui material extrem de dur care este mult mai rezistent comparativ cu granitul sau marmura. Placa de cuart astfel obtinuta are de regula aceeasi grosime de lucru ca si alte materiale, gen granit, marmura sau travertin si este modelata, taiata si finisata cu ajutorul acelorasi tipuri de echipamente de prelucrare. Deosebirea este ca, materialele naturale - granit, marmura - pot avea in structura diverse venaturi, fisuri, crapaturi, unele dintre ele chiar insesizabile, care la o manipulare sau intretinere necorespunzatoare pot conduce la fisurarea blatului. Foarte sensibile sunt asa numitele zone de risc de la decupaje chiuveta sau plita care, in cazul pietrelor naturale, pot ceda foarte usor. Spre deosebire de acestea, quartzul compozit are o rezistenta net superioara, surprizele aparitiei unor crapaturi, fisuri in zonele de risc fiind practic eliminate.

4. Non-poros. Granitul si marmura sunt, ambele, pietre cu textura poroasa ce prezinta pe intreaga lor suprafata mici canale capilare intre minerale. De exemplu daca varsati vin pe un blat din granit neimpermeabilizat vinul se poate infiltra in aceste mici canale capilare si va pata permanent piatra, pata care este impregnata in structura materialului. Quartzul nu are astfel de canale si niciodata nu necesita impermeabilizare. datorita structurii sale non-poroase, cuartzul compozit este extrem de rezistent la pete. Acesta calitate face ca blaturile din quartz compozit sa fie mult mai usor de utilizat si intretinut in bucatarie sau baie, fiind materialul ideal pentru aceste medii.

5. Igienic. Blaturile din quartz compozit sunt fabricate pentru a fi igienice si pentru a impiedica dezvoltarea bacteriilor si microorganismelor care sunt inerente mai ales in zone precum bucataria sau baia. Din acest motiv blaturile premium din quartz compozit sunt cele mai recomandate suprafete pentru prepararea si consumul de alimente dar si in zone din domeniul food, medical, farmaceutic etc

6. Intretinere. Granitul si marmura trebuie impermeabilizate in mod regulat pentru a preveni patarea si dezvoltarea bacteriilor. Aceste operatiuni de intretinere periodica se adauga si ele la costul total alocat blaturilor de bucatarie. Quartzul compozit nu necesita sigilare si nici alte operatiuni de intretinere periodica pentru a-si mentine frumusetea si proprietatile. O simpla curatare cu o laveta umeda si detergent lichid face ca suprafata acestuia sa ramana impecabila de fiecare data.

7. Consistenta culorii. Poate ca cei mai multi dintre voi nici nu stiau ca unele placi de granit sunt vopsite dupa productie de catre comercianti, in scopul de a-si diversifica paleta de culori si pentru a-si spori vanzarile. Cele mai frecvente blaturi astfel vopsite sunt cele din familia granitului negru. De-a lungul timpului, acest gen de coloranti tind sa isi schimbe aspectul, facand ca blatul ales sa nu mai corespunda asteptarilor clientului. Quartzul  compozit este fabricat intr-o larga varietate de nuante, iar culoarea ramane constanta pe intreaga suprafata, pastrandu-si luciul timp indelungat.

8. Curatare. Atunci cand iti cumperi blatul de bucatarie dorit, vrei ca acesta sa fie usor de utilizat. Alegand quartzul compozit, veti avea suprafetele de bucatarie cele mai usor de curatat. Quartzul se spala simplu si rapid, cu o laveta umeda si detergent lichid si va arata la fel de bine ca in prima zi de folosire. Nu aveti nevoie de solutii si impregnari speciale de prevenire a bacteriilor ca in cazul pietrelor naturale. Cititi mai multe despre ingrijirea si mentinerea blaturi de quartz aici.

9. Zgarieturi. Datorita procesului sau de proiectare si de fabricare, avand ca ingredient principal cuartul, unul din cele mai dure minerale din natura, quartzul compozit este un material extrem de durabil si de rezistent la zgarieturi. Mentinand un nivel optim de curatenie, finisajul blatului tau de bucatarie va arata fabulos pe tot parcursul vietii.

 

  Vrei sa vezi oferta de blaturi de bucatarie din Quartz Compozit?

 

 

realizare site web - realizare site web