BLATURI DE BUCATARIE DIN QUARTZ COMPOZIT

16 martie 2016

Ce au in comun cei mai renumiti bucatari din intreaga lume si gospodinele pasionate atat de gatit cat si de ambianta caselor lor? Acestia impartasesc preferinta in alegerea aceluiasi tip de material pentru blatul de bucatarie, si anume quartzul compozit. De ce a devenit quartzul un standard in amenajarea bucatariilor in intreaga lume? Pe langa aspectul elegant incontestabil, acestea au numeroase alte proprietati benefice atat pentru intretinerea bucatariei cat si pentru cei care consuma mancaruri si bauturi pregatite direct pe suprafete din quartz compozit.

 

Avand la baza unul din cele mai dure minerale de pe planeta, suprafetele din quartz compozit sunt, fara indoiala, varianta cea mai rezistenta si durabila pentru blatul tau de bucatarie. Pe deasupra, acestea au un aspect placut, cu design de produs premium, putandu-ne alege nuanta preferata dintr-o paleta larga de culori: incepand de la nuante calde, naturale cum ar fi crem, beige, maro pamantiu etc, precum si nuante mai moderne, intense: rosu, alb stralucitor, negru, diverse tonuri de gri etc. Textura blaturilor din quartz poate fi imbogatita cu elemente estetice din cristal, sidef sau poate imprumuta aspectul natural de granit sau marmura astfel incat rezultatul obtinut este unul elegant, de calitate superioara, care poate satisface pana si cele mai exigente preferinte de design.

Principala diferenta intre obtinerea placilor din quartz compozit  si cele din piatra naturala consta in modul de fabricare al acestora. In timp ce piatra naturala se extrage din cariere sub forma de blocuri si este prelucrata direct, prin taiere in lastre de diferite dimensiuni, quartzul compozit este rezultatul unui proces complex de mixare in care quartzul, ingredientul principal care se regaseste in proportie de 95%, este combinat cu rasini poliesterice si diversi pigmenti de culoare. 

Rasinile au rolul de a lega si intari compozitia sub forma unui material dur, non-poros, calitate care ajuta la  prevenirea in totalitate a dezvoltarii bacteriilor si microorganismelor pe suprafata de lucru si totodata confera quartzului compozit rezistenta deosebita la pete si zgarieturi. Astfel, produsul finit ofera avantaje superioare pietrelor naturale.

In plus, prin comparatie cu blaturile din granit care, datorita porozitatii suprafetei, necesita aplicarea  unui strat  aditional de protectie cel putin o data la un an, blaturile din quartz compozit nu necesita nici un fel de impermeabilizare sau intretinere speciala. O alta calitate a blaturilor de bucatarie din quartz compozit este faptul  ca sunt termorezistente, calitatile lor ignifuge fiind recunoscute. 

Cel mai mare avantaj pe care il aduce alegerea unui blat din quartz compozit este clar, faptul ca acestea sunt facute sa reziste pentru totdeauna. Odata instalat intr-o bucatarie, un blat de bucatarie din quartz va rezista in stare perfecta, pastrandu-si culoarea si luciul din prima zi.

                                                                               

                                                                                    Vrei sa vezi oferta de blaturi de bucatarie din Quartz Compozit?

                                                                                                   

 

realizare site web - realizare site web