Supa crema de ardei copt

Supa crema de ardei copti este o delicatesa de sezon. 

Pentru reteta de fata este recomandat sa folosim ardei capia.

 

Ingrediente 4 portii :

8 ardei capia
1 ceapa si un catel de usturoi
2 rosii
1 morcov
400 ml apa
3-4 linguri ulei de masline
sare
o lingurita zahar
busuioc
2 linguri smantana

 

Mod de preparare

Ardeii se spala si se coc pe plita sau in cuptor (30-40 de minute la 180 de grade) dupa care se curata de cotoare si seminte. 

Ceapa si usturoiul se calesc cateva minute la foc mic, dupa care se adauga morcovul taiat felii subtiti si rosiile si se mai lasa 3,4 minute. 

Adaugam 400 ml apa fierbinte, dam focul mic si acoperim pentru 20 de minute.

 

Luam oala de pe aragaz, adaugam ardeii copti si cu un blender vertical pasam bine compozitia. Adaugam lingurita de zahar si potrivim cu sare.

Daca se doreste se mai poate pune putina apa fierbinte in compozitie.

Adaugam smantana si busuiocul verde si servim cu crutoane.

* dupa preferinta se poate adauga si putin cascaval ras

Bon apetit!

 

 

 

realizare site web - realizare site web